Recepten

Aardbeien !!! Aardbeienijs !!!

Aardbeienijs

300 g aardbeien, 250 g room, 130 g ruwe rietsuiker, 1 el citroensap, 1/2 tl vanille-extract.

Pureer de aardbeien met de helft van de suiker, citroensap en vanille-extract.  Zeef dit mengsel om de pitjes te verwijderen. Klop de slagroom tot yoghurt dikte met de rest van de suiker. Meng de slagroom onder de aardbeienpuree en doe dit mengsel in de ijsmachine. Laat 40 minuten draaien en laat verder opstijven in de diepvries.  Je kan het ijs voor het invriezen ook afvullen in één van je silicone-vormen.

Dat geeft een mooie presentatie op je dessertbord, samen met wat verse aardbeien, verse munt en chocolade.

Ik kreeg van mijn Mama een fles Hasseltse Graanjenever en heb een flinke geut toegevoegd aan de aardbeienpuree! Mmmmm!

#ijs#aardbeien#aardbeienijs#munt#hasseltsegraanjenever#alleenvoordemensendiewegraagzien#dublju