Recepten

Aardbeien (of chocolade) rolcake

Ingrediënten rolcake : 4 eieren, 50g ruwe rietsuiker, 60g bloem, 5g bakpoeder, 25g zonnenbloempitolie, 20g honing

Bereiding rolcake: Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren luchtig met de suiker in de keukenrobot tot het volume meer dan verdubbeld is. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en meng op lage snelheid tot een luchtig beslag. Voeg als laatste de olie en de (lopende) honing toe en meng zachtjes tot een homogeen geheel. Stort het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel egaal in een rechthoek. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 min. Stort het deeg op een vochtige handdoek, verwijder het bakpapier en laat afgedekt afkoelen.

Ingrediënten mascarpone crème : 500g mascarpone, 2 eieren, gesplitst, 100ml room, 60g ruwe rietsuiker, sap van 1 citroen, 2 el aardbeienconfituur

Bereiding mascarpone crème : Klop de eiwitten stijf samen met de suiker. Klop de mascarpone los met de eidooiers, room, citroensap en aardbeienconfituur. Meng de eiwitten luchtig onder het mascarpone beslag.

Afwerking : 500 g aardbeien.

Smeer de helft van de mascarpone crème op het afgekoelde deeg. Leg hierop een laag in schijfjes gesneden aardbeien en rol voorzichtig op. Bestrijk de buitenzijde van de rol met de rest van de crème en werk af met schijfjes aardbeien en verse munt. Laat nog één uur opstijven in de koelkast.

TIP: Je kan de aardbeien perfect vervangen door frambozen.

#aardbeien#rolcake#aldecaelen

Voor de chocolade variant : Voeg 10 g ongezoet cacaopoeder bij het beslag van de rolcake, samen met de bloem. Voeg 100 g gesmolten pure chocolade ( afgekoeld ) bij het mascarpone mengsel. Snij het deeg in 3 rechthoeken, smeer de crème op elke laag, en werk af met geraspte chocolade en frambozen.