Recepten

Appelsien, laat je zien! Pas maar op of ik eet je op …

Ingrediënten appelsien parfait : 300 ml room, 2 eieren, 5 appelsienen, 60 g ruwe rietsuiker, 5 cl appelsienlikeur

Bereiding : Halveer 4 appelsienen, haal het vruchtvlees eruit en vang het sap op. Verwijder met een rasp de zeste van de 5de appelsien. Kook de zeste samen met de room en laat afkoelen. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Klop de dooiers luchtig met de suiker. Voeg de room, 20 cl appelsiensap en appelsienlikeur toe en meng aansluitend de eiwitten onder dit mengsel. Verdeel de room over de uitgeholde appelsienen en zet minstens 4 uur in de diepvries. Haal 15 minuten voor het serveren uit de diepvries en werk af met verse munt en appelsienpoeder.

Appelsienpoeder : Verwijder de schil van 3 appelsienen met een dunschiller, en leg de schillen op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 2 tot 3 uur drogen in de oven op 80°C. Laat volledig afkoelen en mix tot poeder.

#appelsien#appelsienparfait#appelsienpoeder#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen#dublju