Recepten

Canelés bordelais

Ingrediënten : 500 ml melk, 30 g boter, 2 eidooiers, 2 eieren, 200 g zusto, 120 g bloem, 1 tl vanille-extract, 3 el rum

Bereiding in de Thermomix : Warm melk, boter en vanille-extract op in een steelpan. Zet de vlinder op het mes van de TM kom en doe eidooiers, eieren en suiker in de mengkom. Klop luchtig : 2 min – snelheid 4. Zeef de bloem boven de mengkom en meng 20 sec – sn 3. Spatel het geheel naar beneden. Giet de melk via het deksel langzaam bij het mengsel : 1 min – sn 3. Voeg de rum toe : 20 sec – sn 3.

Laat het beslag 24 u rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het beslag luchtig op en giet het in de typische canelé vormpjes. Bak ze gedurende 10 minuten op 200°C en 30 minuten op 180°C.

Inspiratie voor dit recept gevonden bij Marian le Clef – Thermomix Advisor, met dank aan Hilde.

#caneles#canelesbordelais#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen#dublju