Recepten

Carré Confituur

Frangipane deeg voor 2 taarten

50 g boter op kamertemperatuur, 30 g ruwe rietsuiker, 30 g bloemsuiker, 35 g amandel poeder, 45 g bloem, 35 ml melk, 1 ei.

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een egaal beslag.

Carré voor 1 taart

1 vel (rond) bladerdeeg, 200 g zelfgemaakte (pruimen- of andere) confituur, 1 eidooier

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij een vierkant uit het bladerdeeg en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de randen in lange repen. Prik de bodem in met een vork tot op 1 cm van de rand. Smeer eerst een laag frangipane deeg op het bladerdeeg, en daarop de confituur.  Werk af met kruisgewijs gelegde repen bladerdeeg, en bestrijk de repen en de randen met losgeklopte eidooier.  Bak gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak onmiddellijk een tweede taart, zodat je frangipane deeg is opgebruikt, en zet deze, verpakt in plastiekfolie, in de diepvriezer.   Handig bij onverwacht bezoek, gewoon afbakken zonder te ontdooien, zoals hierboven vermeld.

Tip : ook lekker met rabarbermoes.

#pruimenconfituur#carreconfituur#frangipanedeeg#taart#alleenvoordemensendiewegraagzien#dublju