Recepten

Extra veel appel(s)taart

Ingrediënten : 5 grote appels, 50 g ruwe rietsuiker, 2 eieren, 100 ml melk, 1/2 citroen sap en zeste, 45 g gesmolten boter, 80 g bloem, 1 tl bakpoeder, kaneel, snuf zout.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in dunne schijfjes. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen en met kaneel. Klop de eieren luchtig met de suiker. Voeg de melk en de citroenzesde toe, alsook 25 g gesmolten boter. Zeef de bloem en meng in kleine gedeeltes onder het beslag. Voeg als laatste het bakpoeder en ’n snuf zout toe. Meng het beslag onder de appelschijfjes en stort het geheel in een met bakpapier beklede ronde springvorm. Druk goed aan en giet nog 20 g gesmolten boter over het beslag. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 55-60 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Met dank aan Yves en Nadine voor de super lekkere appels !