Recepten

Feestelijke kerstrolcake : aan iedereen een Vrolijk Kerstfeest !

Voor de biscuit : 4 eieren, 60 g ruwe rietsuiker, 60 g bloem, 5 g bakpoeder, 25 g zonnebloempitolie, 20 g honing.

Verwarm de oven voor op 180° C. Klop de eieren samen met de suiker in de keukenrobot tot een luchtig mengsel.  Voeg bloem en bakpoeder toe, alsook olie en honing en meng tot een homogeen beslag.  Stort dit op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het egaal.  Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.  Verwijder het bakpapier en stort het deeg op een vochtige handdoek.  Laat afgedekt afkoelen.

Voor de mascarpone crème : 200 g mascarpone, 1 ei, 35 g ruwe rietsuiker, 25 ml Marsala wijn.

Splits het ei, klop het eiwit stijf samen met 10 g suiker.  Klop de mascarpone samen met de rest van de suiker, de eidooier en de Marsala tot een egaal beslag.  Schep het eiwit eronder en laat minstens één uur opstijven in de koelkast.

Voor de chocolade ganache : 100 g pure chocolade, 50 ml room.

Verwarm de room tot kookpunt en smelt hierin de grofgehakte chocolade tot een glad mengsel.  Laat even opstijven in de koelkast.

Opbouw : Smeer de biscuit in met de mascarpone crème en rol op.  Overgiet de rol met de chocolade ganache, en decoreer naar smaak.

Tip : Voeg voor de chocolade versie zowel bij de biscuit als bij de mascarpone crème              15 g cacaopoeder.

#rolcake#aldecaelen#dublju