Er zijn volop frambozen. In Edegem zijn we extra verwend met een ‘pluk je fruit’ weide, waar je zelf je frambozen, rode en witte bessen, braambessen, stekelbessen, cassis, … kan gaan plukken. Meer info over openingstijden, etc. vind je op #www.plukjefruit.be.
250 g frambozen, 50 g (zelfgemaakte) frambozenconfituur, 500 g verse kaas, 150 g room, 10 g gelatinepoeder, 3 el citroensap, 80 g ruwe rietsuiker, 150 g droge koekjes ( type petit beurre), 50 g boter, 1 el maïsmeel, 50 g havermout vlokken, verse munt.
Bekleed een ronde springvorm met bakpapier. Smelt de boter. Verkruimel de koekjes in een blender en meng ze onder de gesmolten boter, samen met het maïsmeel en de havermout vlokken. Bedek hiermee de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
Week de gelatine enkele minuten in koud water. Verwarm het citroensap samen met de suiker en de frambozenconfituur op een laag vuur. Roer zachtjes totdat de suiker volledig is opgelost. Roer de gelatine onder dit mengsel. Laat even afkoelen. Klop de room tot yoghurtdikte en meng onder de platte kaas. Voeg het gelatine-mengsel toe en roer tot een homogeen geheel. Giet dit over de koekjesbodem. Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast en werk ze af met zelfgeplukte frambozen en wat verse munt.
#frambozen#frambozentaart#kaastaart#alleenvoordemensendiewegraagzien#dublju