Recepten

Garnalen, handgepeld, ze zijn nu super goedkoop en lekker.

Avocadocrème met versgepelde garnalen

Voor 4 personen

1 kg ongepelde garnalen (= 300 g gepelde garnalen)                                                         Avocadocrème volgens het recept op pag. 127 van mijn boek ‘Alleen voor de mensen die we graag zien’ : 1 avocado, 100 ml water, 1 groen pepertje, sap van 1/2 citroen, 5 g vitamine C (voor kleur en extra zuur ), peper, zout.

Pel de garnalen met de hand.                                                                                                                        Pel en ontpit de avocado. Ontpit het groene pepertje en hak het grof. Mix beide in de blender, samen met het water, het citroensap en de vitamine C, en kruid naar smaak met peper en zout.  Doe de crème in een siliconevorm en zet minimum 6 uur, liefst 1 nacht in de diepvries.  Haal uit de diepvries en ontvorm 20 minuten voor het opdienen op gekoelde borden.  Werk af met wat fijngesneden radijsjes en fijngehakte bieslook.

Tip : Heb je geen silicone vorm, gebruik dan een serveerring voor een mooie ronde vorm van advocadocrème.  Bewaar de crème samen met de pit ( tegen het verkleuren ) afgedekt  in de koelkast.

#garnalen#handgepeldegarnalen#avocado#avocadocreme#alleenvoordemensendiewegraagzien#dublju