Recepten

Geroosterde pompoensoep

Het is herfst ! Je voelt het al heel goed ’s morgens en ’s avonds, dus tijd voor lekkere hartwarmende soep !

Het recept van deze geroosterde pompoensoep vind je ook in het boek ‘Alleen voor de mensen die we graag zien’ op pag. 137.

1 pompoen ( hokkaido of flespompoen), 1 ui, 3 wortelen, 2 teentjes look,     5 cm gember, 50 g tuinkruiden (tijm, rozemarijn, oregano, koriander, peterselie, …), 1 el kerriepoeder, 2 l. kippenbouillon, peper, zout.

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de pompoen in grote stukken, niet schillen.  Hak de overige groenten grof en leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal.  Rooster ze gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.    Doe de geroosterde groenten in een grote soepketel en laat ze nog 10 minuten koken in de kippenbouillon.   Mix de soep en passeer ze door een zeef.  Laat nog even opkoken en kruid naar smaak met peper en zout.

#pompoensoep#geroosterde pompoensoep#alleenvoordemensendiewegraagzien#dublju