Recepten

Kleur !!! Smaak !!! Spinazierol met gerookte zalm en roomkaas

500 g spinazie, 5 eieren, 200 g roomkaas, 10 g bieslook, 1 teentje look, 200 g gerookte zalm

Verwarm de oven voor op 200° C.  Stoof de spinazie kort en laat heel goed uitlekken.  Splits de eieren en de klop de eiwitten stijf met een snufje zout.  Hak de spinazie fijn, meng de dooiers eronder, schep de eiwitten onder dit mengsel en kruid met peper en zout.  Stort het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het egaal.  Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.  Stort het deeg op een vochtige handdoek, rol het op en laat afkoelen.   Meng de roomkaas met de fijngehakte bieslook en de fijngehakte look, en kruid met peper en zout.   Smeer de roomkaas gelijkmatig over het deeg, leg hierop de gerookte zalm en rol het geheel op.  Verpak in vershoudfolie en laat nog een uur opstijven in de koelkast.

#spinazie#spinazierol#gerooktezalm#roomkaas#dublju#aldecaelen