Recepten

Koolhydraatarme start van 2021: knolselder lasagna met champignons en ricotta.

Naar een recept van www.15gram.be/recepten

Ingrediënten : 1 ui, 1 teentje look, 250 g champignons, 1/2 knolselder, 2 kl italiaanse kruiden, 500 ml tomatenpassata, 250 g ricotta, 40 g gratinkaas, 1 el olijfolie, peper, zout

Bereiding : Snij de ui fijn en pers de look. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en champignons toe. Laat 5 minuten stoven. Schil de knolselder en snij in zo dun mogelijke plakjes. Stoom de knolselder gedurende 15 minuten. Laat uitlekken en dep goed droog op een propere Verwarm de oven voor op 200°C. Voeg de italiaanse kruiden en de passata toe aan de champignonsaus en laat nog 5 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Neem een ovenschaal en bedek met 1/3de van de knolselder plakjes. Bestrijk met 1/3de van de ricotta. Kruid met peper en zout. Schep hierop de helft van de tomaten-champignonsaus. Herhaal deze handeling en eindig met een laag knolselder en ricotta. Strooi er de gratinkaas over en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer met een frisse salade van rucola met een beetje dressing.

PS : Ik zou de knolselder zeker 15 minuten laten koken/stomen, anders is hij echt nog te hard in de 3 lagen van de lasagna. Ik heb nog fijngehakte peterselie toegevoegd aan de saus.

#15gram#koolhydraatarm#aldecaelen#alleenvoordemensendiewegraagzien#dublju