Recepten

Namelaka met frambozengel

Ingrediënten Namelaka : 170 ml melk, 30 ml sterke koffie, 10 g glucosesiroop, 5 g gelatinepoeder, 250 g pure chocolade, 400 g room

Bereiding : Week de gelatine in koud water gedurende minstens 10 minuten. Breng de melk aan de kook, samen met de koffie en de glucose. Voeg de gelatine toe en roer tot alles goed is opgelost. Giet dit mengsel over de chocolade en roer zachtjes tot je een mooi glad mengsel bekomt. Laat dit even afkoelen, en voeg de niet-geklopte room toe. Meng met de staafmixer tot een glad geheel. Vul dit in individuele schaaltjes of in een mooie siliconevorm. Laat opstijven in de diepvries gedurende minstens 4 uur. Haal uit de diepvries minstens 1 uur voor het afwerken en serveren.

Ingrediënten frambozengel : 500 g verse of diepvriesframbozen, 50 g vanillesuiker, 7 g agaragar

Bereiding : breng de frambozen aan de kook samen met de suiker, en laat zachtjes doorkoken gedurende enkele minuten. Zeef dit mengsel om de pitjes te verwijderen. Breng opnieuw aan de kook en voeg de agaragar toe en laat nog even doorkoken. Schenk dit in een platte schaal en laat afkoelen. Mix de gel in de blender en doe het aansluitend in een spuitzak.

Ingrediënten frambozenpoeder : 50 g verse of diepvriesframbozen

Bereiding : Verwarm de oven voor op 60°C. Leg de frambozen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze drogen gedurende 6-8u. Draai ze af en toe zodat het vocht volledig kan opdrogen. Laat afkoelen en mix zeer fijn in een blender.

Inspiratie voor dit recept gevonden bij Hidde De Brabander.

Namelaka is Japans voor een chocoladebereiding, ergens tussen ganache en banketbakkersroom.

Afwerking : Werk de Namelaka af met toefjes frambozengel, verse frambozen, meringue drupjes, verse munt en frambozenpoeder.