Recepten

Oei, mijn brood is zwart !?

350 g speltbloem, 160 ml warm water, 60 ml melk, 50 g yoghurt, 25 g boter, 1 ei, 4 g suiker, 15 g gist, 16 g inktvisinkt.

Laat de gist en de suiker even weken in warm water, voeg alle overige ingrediënten toe en kneed in een keukenrobot tot een vrij lopend deeg.  Dek de kom af met een handdoek en laat 40 minuten rusten op een warme plaats.  Bekleed een vuurvaste kom met bakpapier en doe het deeg hierin. Laat nog 40 minuten rusten op een warme plaats, afgedekt met een handdoek. Verwarm de oven voor op 220° C.  Zet een deksel op de vuurvaste kom en bak het brood gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.  Haal het brood uit de kom en bak nog 5 minuten voor een krokante korst.  Laat afkoelen.

Wedden dat je hiermee je tafelgasten aangenaam verrast !

Lekker bij zoute en zoete bereidingen, zoals met zelfgemaakte frambozenconfituur.