Recepten

Pecan mini cheese cakes

Benodigdheden voor 6 stuks : 80 g koekjes/speculaas, 30 g boter, 200 g verse roomkaas, 40 g ruwe rietsuiker, 1 ei, 50 g zure room, 10 g vanillebloem, 100 g pecannoten, 100 g dulce de leche

Bereiding : Rooster de pecannoten in de voorverwarmde oven op 200° C gedurende 7 minuten. Verlaag de temperatuur van de oven tot 130° C. Smelt de boter. Maal de koekjes fijn en meng onder de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over 6 (papieren of silicone) muffin vormpjes en zet ze in een muffin bakvorm. Druk de koekjesbodem goed aan met de bodem van een glas en laat opstijven in de koelkast. Meng de roomkaas met het ei, de rietsuiker, de vanillebloem en de zure room tot een glad beslag. Verdeel dit beslag over de koekjesbodem. Bak de mini cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze afkoelen in de vorm. Zet ze zeker nog 2 u in de koelkast. Ontvorm de mini cakes, verdeel de geroosterde pecannoten over de cakes en werk af met dulce de leche.

Dulce de leche : zie recept rijstpap – rijsttaartjes

#pecannoten#cheesecake#minicheesecake#dulcedeleche#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen