Recepten

RABARBER taart

Ingrediënten : 1 vel bladerdeeg, 8 rabarber stengels, 3 cm gember, 1 appelsien, 150 g amandelmeel, 50 g zelfrijzende bloem, 2 eieren, 120+50+50 g ruwe rietsuiker, 200 g boter op kamertemperatuur.

Bereiding : Trek met een dunschiller lange slierten van de rabarber. Breng 100 ml water aan de kook met 50 g suiker. Giet in een platte schaal en laat de rabarberslierten 5 minuten weken in dit suiker water. Dep ze droog met keukenpapier en vlecht ze iets groter dan het formaat van je bakvorm. Leg dit vlechtwerk op bakpapier en zet in de koelkast.

Snij de rest van de rabarber en de gember in blokjes, en kook samen met het appelsiensap tot rabarbermoes. Voeg op het laatste 50 g suiker toe. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak een egaal beslag van amandelmeel, zelfrijzende bloem, eieren, 120 g ruwe rietsuiker en boter.

Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede bakvorm en prik in met een vork. Smeer een laag rabarbermoes op de bodem, vervolgens het beslag en strijk glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten.

Laat afkoelen, en werk af met je vlechtwerk.

Inspiratie : www.15GRAM.be/recepten

#rabarber#rabarbermoes#rabarbertaart#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen#dublju