Recepten

Skrei mousse op krokantje van bloemkool

Krokantje van bloemkool : 400 g bloemkoolroosjes, 1 ei, 40 g geraspte kaas, 1 el italiaanse kruiden, 2 el maismeel, peper, zout.

Bereiding : Maal de bloemkoolroosjes fijn en doe de korrels in een magnetron bestendige kom. Laat ze garen op de hoogste stand gedurende 5 min. Laat afkoelen, doe in een propere handdoek en knijp het vocht er goed uit. Verwarm intussen de oven op 180°C. Meng de bloemkool met de overige ingrediënten tot een compact deeg. Verdeel het deeg over een 8-tal ronde schijven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de schijven gedurende 30 minuten goudbruin en krokant.

Skrei mousse : 250 g skrei, 50 g haringeitjes, 2 el zure room, 2 el bieslook, peper, zout.

Bereiding : Snij de vis in blokjes. Doe de blokjes in een kookpot, zet net onder koud water, breng zachtjes aan de kook gedurende 1 minuut. Giet af en laat afkoelen in een zeef. Meng de skrei met de zure room en de bieslook en kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog een half uur opstijven in de koelkast. Leg een mooie quenelle op het krokantje van bloemkool en werk af met haringeitjes.

#skrei#bloemkool#krokantje#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen