Recepten

Tarte Tatin van rode biet met geitenkaas

Ingrediënten : 1 vel bladerdeeg, 500 g rode biet, 200 g zachte geitenkaas, 1 el balsamico, 25 g ruwe rietsuiker, enkele takjes koriander.

Bereiding : Stoom de rode bieten gaar, hak de koriander grof. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de suiker in de balsamico in een (ronde) ovenbestendige pan. Snij de rode biet in dunne schijfjes en leg ze dakpansgewijs op de balsamico. Kruid met peper en zout. Dek af met het vel bladerdeeg, druk de rand goed aan en prik verscheidene keren in met een vork. Bak de taart gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de pan uit de oven en laat even rusten. Draai de taart om op een bord. Brokkel de geitenkaas over de taart en werk af met de grofgehakte koriander.

#rodebiet#geitenkaas#bladerdeeg#tartetatin#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen