Recepten

Un pain français, svp! Bak die krokante baguette toch zelf …

Ingrediënten : 500 g bloem, 375 ml water, 10 g zeezout, 15 g droge gist.

Bereiding : Meng het water met de gist en 1 el bloem en laat 15 minuten rusten. Meng de bloem en het zout onder het gistmengsel en vorm een (vrij plakkerige) deegbal. Laat 30 minuten rusten, afgedekt met huishoudfolie. Vouw het deeg 4 maal, dek af en laat 30 minuten rusten. Herhaal deze handeling nog 3 tot 4 keer, totdat het deeg niet meer breekt. Verdeel het deeg in 6 delen van ong. 150 g, leg de delen op een met bloem bestoven aanrecht en vorm telkens een rechthoek met de vingers. Laat nog 30 minuten rusten, afgedekt met een theedoek. Vorm de baguette door de rechthoek in 3 maal toe te vouwen, druk de naad lichtjes toe met de vingers. Leg de baguette met de naad naar onder op bakpapier en laat nog 30-45 minuten afgedekt rusten. Verwarm de oven intussen voor op 240°C en plaats een vuurvaste schaal met water en een bakplaat in de oven. Leg het bakpapier met de baguettes op de hete bakplaat, snij ze in met een scherp mes en besproei met warm water ( met een plantensproeier ). Bak ze gedurende 5 minuten. Besproei de baguettes opnieuw en bak nog 12-15 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.

Tip : het besproeien zorgt voor een krokante korst.

Tip 2 : Wil je puntige uiteindes, moet je het deeg met de handpalmen lichtjes fijnrollen, nadat je de baguette gevormd hebt.

#baguette#fransbrood#brood#bakken#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen