Recepten

Valentijn❤️

Recept op pag. 155 van ‘Alleen voor de mensen die we graag zien'(1)

Chocolade mousse

Ingrediënten : 200 g pure chocolade, 2 eieren, 25 g ruwe rietsuiker, 200 ml room, snufje zout

Bereiding : Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout. Klop de dooiers samen met de suiker tot een witte massa. Smelt de chocolade samen met een beetje room. Klop de rest van de room lichtjes op. Meng alles samen en schep de eiwitten er als laatste luchtig onder. Vul het beslag in een mooie silicone vorm en laat minstens 3 uur opstijven in de diepvries. Haal 15 minuten voor het serveren uit de diepvries en bestrooi lichtjes met cacaopoeder.

Tip : voeg een ristretto toe aan het beslag voor extra smaak.

Frambozenbavarois

Ingrediënten : 400 g frambozen ( vers of diepvries ), 4 g gelatine poeder, sap van 1/2 citroen, 100 g ruwe rietsuiker, 400 ml room

Bereiding : Week de gelatine gedurende enkele minuten in koud water. Klop de room tot yoghurtdikte. Mix de frambozen fijn in de blender en haal aansluitend door een zeef om de pitjes te verwijderen. Verwarm het citroensap en meng de gelatine hieronder. Meng de gelatine, de suiker en de frambozen onder de room tot een egaal beslag, en vul in een mooie silicone vorm. Laat minstens 3 uur opstijven in de diepvries. Haal 15 minuten voor het serveren uit de diepvries, en serveer samen met de chocolade mousse op een mooi gedecoreerd bord.

#alleenvoordemensendiewegraagzien #dublju #moedersvoormoeders #aldecaelen #valentijn #valentijndessert #chocolademousse #frambozenbavarois