Recepten

Van mislukte dip naar super smakelijke saus ….

Ingrediënten : 200g geitenkaas, 1 gele paprika, 250g champignons, 250g kerstomaatjes, 1 sjalot, 1 teentje look, 1 stukje gember, 3 stengels lente-ui, 30g platte peterselie, 10g kokosolie, kerriepoeder, peper, zeezout.

Bereiding : Snipper sjalot, look, gember en lente-ui fijn. Snij de champignons en de kerstomaatjes in kwartjes. Hak de peterselie fijn. Mix de geitenkaas met de gele paprika (je bekomt een veel te lopende dipsaus, zie hieronder …). Verwarm de kokosolie en fruit sjalot, look en gember glazig. Voeg lente-ui, champignons en kerstomaatjes toe en laat 3 minuten mee bakken. Voeg de geitenkaas mix toe en kruid met kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 3 minuten sudderen, en voeg als laatste de fijngehakte peterselie toe.

Ideale basissaus voor bij scampi’s, zeeduivel, boeletjes, pasta … of een volledig vegetarische versie met gekookte rijst (met een beetje kurkuma in het kookwater voor de mooie kleur!).

Gele paprika dip met geitenkaas : mix de paprika fijn in een blender en meng handmatig onder de geitenkaas. (Als je beiden samen mixed, wordt het een lopende saus!)

#geitenkaas#paprika#champignons#kerstomaatjes#saus#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen