Recepten

Vanille ijstaart met chocolade inleg : verras je gezin met dit gemakkelijk, super lekker dessert!

Chocolade inleg : 200 g pure chocolade.

Bereiding : Smelt de chocolade. Smeer een dunne laag chocolade tussen 2 vellen bakpapier. Rol gelijkmatig uit met een keukenrol. Maak 3 sets. Laat opstijven in de diepvries. Breek de dunne chocolade in stukken en bewaar in de diepvries.

Vanille ijstaart : 350 ml room, 350 ml gecondenseerde gesuikerde melk, 1 tl vanille-extract.

Bereiding : Klop de room stijf, samen met de gecondenseerde melk en de vanille. Doe het beslag in een spuitzak. Neem een rechthoekige bakvorm en spuit een laag room op de bodem en leg hierop een laag stukjes chocolade. Herhaal deze handeling tot de room volledig is opgewerkt en werk af met een laag room. Zet de bakvorm minstens 12 uur in de diepvries. Haal de taart een half uur voor het serveren uit de bakvorm. Werk af met rood fruit, verse munt en stukjes chocolade.

Tip : je kan de binnenzijde van de bakvorm bekleden met huishoudfolie om de taart gemakkelijker te ontvormen.

#ijstaart#vanilleijs#chocolade#dessert#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen