Recepten

Zoute kaastaart met ‘a touch of’ rode biet

Ingredïenten : 200 g gerookte zalm, 100 g zoute crackers, 200 g roomkaas, 30 g boter, 2 el fijngehakte peterselie, 50 g zongedroogde tomaten, 1 gestoomde rode biet.

Bereiding :

Doe de crackers in een blender. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, smelt de boter en mix alles samen tot een korrelig geheel. Bedek de bodem en de zijkanten van een (spring)vorm met vershoudfolie. Bekleed de bodem met het cracker-mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Mix de roomkaas met 100 g gerookte zalm en 1 el peterselie. Bedek de cracker bodem met dit mengsel en strijk de bovenzijde glad. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Werk je taart af met de resterende 100 g gerookte zalm en de resterende peterselie, en de in blokjes gesneden rode biet.

#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen#moedersvoormoeders#zoutekaastaart