Ingrediënten : 24 bokkenpootjes, 1/2 taart recept van de Zweedse amandeltaart, 1/2 hoeveelheid van de mascarpone crème voor de (chocolade) rolcake, chocolade mousse volgens het Valentijn recept, allemaal te vinden op deze website.
Bereiding :
Bak 1 taartschijf volgens het recept van de Zweedse amandeltaart, en laat afkoelen.
Maak de chocolade mascarpone crème volgens het recept van de (chocolade) rolcake, doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en laat opstijven in de koelkast.
Maak de chocolade mousse volgens het recept voor Valentijn.
Halveer de bokkenpootjes en verwijder de vulling.
Leg de taartschijf in een ronde taartvorm, bekleed met vershoudfolie. Giet de chocolade mousse in de taartvorm en zet minstens 2 uur in de diepvries.
Ontvorm de taart, bekleed de zijkanten met een dunne laag mascarpone crème en kleef de gehalveerde bokkenpootjes ertegen. Verkruimel de rest van de koekjes en decoreer de bovenkant van de taart hiermee. Werk af met enkele ’toefjes’ mascarpone crème.
Voor Kerstmis afgewerkt met wat kerstdecoratie en een rode strik.