Recepten

Citroen koekjes

Ingrediënten : 2 citroenen ( 60ml sap en zeste), 2 eieren, 200 g suiker, 115 g gesmolten boter, 280 g bloem, 6 g bakpoeder, 1 tl vanille-extract, 1 tl kurkuma, snuf zout, 50 g bloemsuiker.

Bereiding :

Doe de zeste van de citroenen bij de suiker en meng goed. Doe de gesmolten boter samen met het zout, kurkuma en vanille-extract bij de suiker. Voeg de eieren toe en meng goed. Meng de bloem met het bakpoeder en meng rustig onder het beslag tot de bloem volledig is opgenomen.

Zet het beslag in de koelkast en laat minstens 4 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem een ijstang om bolletjes van het deeg te maken, die je eerst door de bloemsuiker haalt en dan op een met bakpapier beklede bakplaat legt.

Bak de koekjes gedurende 14 minuten. Laat afkoelen.

TIP : Werkt ook perfect met glutenvrije bloem!