Recepten

Kweepeer ! Welke peer?

Prachtige transparant rode kweeperengelei

 

3 kg kweeperen, sap van 1/2 citroen, 20 g pectine ( PEC plus ), 100 g vruchtensuiker,
50 g ruwe rietsuiker

Verwijder het dons van de schil van de kweeperen door ze grondig te wassen.                        Snij de vruchten in vier stukken.  Doe de partjes met schil en klokhuis in een grote kookpot en zet de vruchten onder water.  Kook ze op een zacht vuur gedurende 4 tot 5 uur.                                Laat afkoelen in het vocht.  Doe het gekookte fruit in een neteldoek en pers het sap eruit.  Neem 1 l. van het sap, voeg het citroensap, de pectine en de suikers toe en laat goed doorkoken gedurende 3 minuten.  Verdeel de gelei over de gesteriliseerde glazen potten en laat afkoelen.  Bewaar de potten in de koelkast.

Tip : Je kan de mooie rode kleur nog versterken door de rode schil van een appel te laten meekoken met de vruchten.

#kweepeer#kweepeergelei#alleenvoordemensendiewegraagzien#dublju