Recepten

Panna cotta van courgette

Ingrediënten : 300 g courgette, 2 el olijfolie, 1 teentje look, 100 g groentebouillon, 6 g gelatinepoeder, 6 g blaadjes basilicum, 40 g geraspte parmezaan, 50 g room

Bereiding : Week de gelatine in koud water gedurende 10 minuten. Hak de courgette in blokjes. Hak het teentje look fijn. Stoof de courgette en de look in de olijfolie gedurende een 10-tal minuten. Verwarm de groentebouillon en doe deze samen met de courgette, de room en de parmezaan in de blender. Mix fijn. Voeg als laatste de geweekte gelatine toe en mix tot een glad geheel. Controleer de kruiding. Vul de panna cotta in kleine glaasjes, of voor de gelegenheid in getopte eierschalen. Laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

Tip : Ik heb de panna cotta in de diepvries bewaard, en de individuele porties twee uur voor het serveren in de koelkast gezet.