Recepten

‘Pain d’épices’ zegt zoveel meer over deze super geurige ‘peperkoek’, spijtig dat je de geur niet kan fotograferen …

Ingrediënten : 125 g (spelt)bloem, 125 g amandelmeel, 200 g honing, 5 g bicarbonaat, 80 g boter (kamertemperatuur), 40 g cassonade suiker, 1 ei, 15 g speculaaskruiden, 50 g sinaasappelconfituur, peper, zout, 110 ml geïnfuseerde melk.

Geinfuseerde melk : 120 ml melk, 1 kaneelstok, 5 cm gember (geraspt), zeste van 2 sinaasappels, 2 cardamonzaadjes (geplet), 2 kruidnagel (geplet) : breng het geheel aan de kook, laat 5 minuten zachtjes doorkoken, en laat 30 minuten afkoelen.

Bereiding : Verwarm de oven voor op 170°C. Zeef de geïnfuseerde melk. Doe alle ingrediënten in de mengkom van de keukenmachine en meng tot een glad beslag op lage snelheid. Doe dit beslag in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en bak de koek gedurende 40 minuten op 170°C, en nog 10 minuten op 150°C. Controleer of de koek goed doorbakken is en laat volledig afkoelen, voordat je hem aansnijdt.

TIP : je kan de (spelt)bloem perfect vervangen door glutenvrije bloem.

#peperkoek#paind’epices#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen#dublju