Recepten

Vlierbloesemsiroop : de nieuwe hype?

Ingrediënten : 25 mooie vlierbloesems, 3 citroenen, 3 appelsienen, 20 g verse munt, 800 g ruwe rietsuiker, 20 g citroenzuur

Bereiding : Snij de citroenen en de appelsienen in dunne schijfjes. Leg de vlierbloesems erop en overgiet met 1,5 l kokend water. Laat afgedekt 24 uur rusten. Zeef dit mengsel door een neteldoek, pers goed uit zodat je 1,5 l vocht hebt. Voeg de suiker en het citroenzuur toe en kook het vocht gedurende 15 minuten. Doe de siroop onmiddellijk in gesteriliseerde weckpotten en sluit af. Bewaar op ’n koele donkere plaats.

Hugo Cocktail : 2 cl vlierbloesemsiroop, 10 cl prosecco (of champagne), 10 cl bruiswater, verse munt, schijfje citroen, ijsblokjes.

Virgin Hugo : vervang prose coo en bruiswater door tonic.

Vlierbloesemcake : in het recept van de advocaatcake vervang je de helft van de suiker door vlierbloesemsiroop.

#vlierbloesem#vlierbloesemsiroop#cocktail#hugococktail#virginhugo#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen