Recepten

Nieuw speelgoed ….

Ik heb (eindelijk) geperforeerde taartringen gekocht en er zat nog zo’n prachtige siliconemal bij, dus ‘speeltijd’!

Ingrediënten 12 tarteletjes : 120 g (koude) boter, 225 g bloem, 50 g amandelmeel, 40 g cassonade, 60 g ruwe rietsuiker, 1 ei, 3 g zout, zeste van 1 citroen

Bereiding : Meng bloem, amandelmeel, cassonade, suiker en zout in de keukenrobot. Voeg de in blokjes gesneden koude boter toe en meng tot een korrelige massa. Voeg het ei en de zeste van de citroen toe en laat nog 1 minuut doorkneden tot een deegbal. Verdeel de deegbal in twee, en rol elke helft zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier. Laat minstens een half uur opstijven in de koelkast. Steek rondjes uit de ene helft van het deeg met je taartringen, en snij lange repen uit de andere helft, zo breed als de opkant van je taartring. Bekleed je taartringen met het deeg, prik de bodem in met een vork. Snij het overtollige deeg weg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. De deegrestjes kan je blijven verwerken, ook tot koekjes. Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Zet de ongebakken tarteletjes nog 30 minuten in de koelkast. Bak ze aansluitend gedurende 14 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen en ontvorm de taartjes.

Ingrediënten frambozenmousse : 75 ml water, 10 g gelatinepoeder, 500 g frambozen ( eventueel diepgevroren ), 100 g ruwe rietsuiker, 1 kl citroensap, 250 ml room.

Bereiding : Week het gelatinepoeder in het water, roer even en laat 10 minuten rusten. Kook de frambozen samen met de suiker en het citroensap. Voeg de gelatine toe en roer goed, zodat het volledig is opgelost. Haal het geheel door een zeef om de pitjes te verwijderen en laat afkoelen. Klop de room stijf en meng onder het frambozenmengsel. Vul de siliconenmal met de frambozenroom en laat minstens 4 uur opstijven in de diepvries.

Afwerking : Vul de tarteletjes met banketbakkersroom. Haal de frambozenroom uit de siliconenmal minstens 30 minuten voor het serveren en leg een schijf op elk tarteletje. Of werk af met vers fruit en verse munt, indien je niet beschikt over zo’n mooie siliconemal.

Frambozenpoeder : 100 g frambozen minstens 12u laten drogen in een oven op 55°C, laten afkoelen en fijn mixen. Je bekomt een prachtig gekleurd poeder om je dessert nog wat extra mee af te werken.

#frambozenpoeder#frambozenmousse#tarteletjes#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen#dublju