Recepten

Courgette brood met gerookte zalm

Courgette brood

250 g courgette, 250 g amandelmeel, 80 g pecorino, 2 eieren, 2 tl bakpoeder, 1 tak rozemarijn, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rasp de courgette en de pecorino.  Klop de eieren los.  Pluk de rozemarijn van de tak en hak fijn.   Meng alle ingrediënten tot een mooi beslag en kruid naar smaak met peper en zout.  Doe dit beslag in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 50-55 minuten.   Laat volledig afkoelen.

Te serveren met gerookte zalm, fijngehakte bieslook en een mierikswortelsausje, zie pag. 151 van het kijk-lees-kookboek ‘Alleen voor de mensen die we graag zien‘, enkel te krijgen via alde@dublju.be, volledig ten voordele van Moeders voor Moeders.

#courgette#courgettebrood#gerooktezalm#dublju#aldecaelen#alleenvoordemensendiewegraagzien