Recepten

Focaccia fatta in casa !

500 g tarwebloem, 20 g maïsmeel, 15 g droge gist, 40 ml olijfolie, 350 ml water, 15 g zeezout, 1 el Italiaanse kruiden, 50 g zongedroogde tomaten, 1 tak verse rozemarijn

Meng de bloem en het maïsmeel, samen met de droge gist.  Meng 20 ml olijfolie onder het water en voeg dit in 3 delen toe aan het meel, terwijl je het geheel voortdurende zachtjes mengt met de hand.  Voeg als laatste 10 g zeezout en de Italiaanse kruiden toe en vorm een deegbal.  Bestrooi een werkblad met wat bloem en kneed de deegbal zachtjes gedurende enkele minuten.   Leg de deegbal in een grote kom en dek af met plastiekfolie.  Zet de kom gedurende één uur op een warme plaats zodat het deeg kan verdubbelen in volume.

Verwarm de oven voor op 200°C.  Doe 10 ml olijfolie in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en bestrooi met wat zeezout.  Leg de deegbal in de bakvorm en duw het deeg zachtjes met de vingertoppen tot in de hoeken van de bakvorm.  Duw met de vingertoppen gaatjes in het deeg.  Besprenkel met olijfolie, zeezout, verse rozemarijn en duw de zongedroogde tomaten lichtjes in het deeg.

Bak de focaccia gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.  Leg de focaccia onmiddellijk op een rooster en laat afkoelen.

Alleen al de geur van dit baksel doet je watertanden !

#foccacia#brood#rozemarijn#dublju