Recepten

Rode bessen – groseilles – redcurrant – rote Bessen

Rode bessen, ook zelf te plukken in de plukweide in Edegem, informatie op #www.plukjefruit.be.

Goede vrienden met rode bessen in de tuin, dat helpt natuurlijk ook,                               dankjewel Luc en Tanja !

Rode bessen ijs

500 g rode bessen, 250 ml room, 130 g ruwe rietsuiker, 1 el citroensap, 1/2 tl vanille-extract, 20 g verse muntblaadjes

Laat de rode bessen inkoken met de munt, citroensap, vanille-extract en de helft van de suiker.  Zeef het sap en laat het afkoelen.   Klop de room tot yoghurt dikte samen met de rest van de suiker. Meng 250 ml van het bessensap onder de room.  Laat 35-40 minuten draaien in de ijsmachine en laat het ijs verder opstijven in de diepvries.

Rode bessen mousse

150 ml (soja)yoghurt zonder suiker, 150 ml room, 100 ml bessensap ( zie hierboven), 60 g ruwe rietsuiker, 4 g gelatinepoeder

Week het gelatinepoeder in koud water. Verwarm het bessensap op een laag vuur samen met de gelatine.  Laat afkoelen.  Klop de yoghurt samen met de suiker en voeg het bessensap toe.    Verdeel dit mengsel over een 6-tal kommen en laat de mousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Leg een bolletje rode bessen ijs op de mousse en werk af met verse bessen en wat verse munt.

#rodebessenijs#rodebessenmousse#rodebessen#dessert#dublju#plukjefruit