Recepten

Frangipane taart

Geïnspireerd op een recept van www.15gram.be.

1 vel bladerdeeg, 100 g zelfgemaakte (abrikozen of frambozen)confituur, 150 g amandelbloem, 50 g bloem, 2 eieren, 120 g ruwe rietsuiker, 200 g boter.

Verwarm de oven voor op 180°C.  Meng amandelbloem, bloem, suiker, boter en eieren tot een egaal beslag.  Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede taartvorm en prik gaatjes in de bodem met een vork.  Smeer de frambozenconfituur op de bodem en giet het beslag erop.  Werk af met wat reststrookjes deeg.  Bak de taart gedurende 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kan de taart na het afkoelen nog afwerken met glazuur van 100 g poedersuiker, vermengd met een beetje water, ik vind ze echter al zoet genoeg …

#frangipanetaart#15gram#bladerdeeg#confituur#alleenvoordemensendiewegraagzien#dublju