Recepten

Chocolade Mousse Cake

Inspiratie voor Pasen

Voor de basis : 100 g koekjes, 15 g havermoutvlokken, 15 g noten, 50 g boter.  Verwarm de oven voor op 180° C.  Smelt de boter.  Maal de koekjes fijn in de blender, samen met de havermout en de noten.  Giet hierover de gesmolten boter en meng goed.  Bekleed een ronde springvorm met bakpapier, verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel.  Bak de bodem gedurende 10 minuten en laat afkoelen.

Voor de Chocolade Mousse : 225 g pure chocolade, 4 eidooiers, 25 g ruwe rietsuiker, 500 g room. Breek de chocolade in blokjes en smelt deze samen met 50 g room in de microgolfoven met intervals van 15 sec.  Telkens goed roeren.  Klop de eidooiers samen met de suiker en meng hieronder de chocolade.  Klop de resterende room lobbig en schep luchtig onder het chocolademengsel.  Giet dit beslag op de koekjesbodem en laat minimum 3 uur opstijven in de koelkast.  Decoreer naar smaak.

Of op elk ander moment …