Recepten

Rijstpap – Rijsttaartjes

Rijstpap : 125 g dessertrijst, 700 ml melk, 40 g rietsuiker, 5 g vanille-extract, 100 g dulce de leche ( van gecondenseerde melk, zie pag. 73 van boek 1 Alleen voor de mensen die we graag zien ), 2 eidooiers, 10 cl room.

Breng de melk aan de kook samen met de dulce de leche en de vanille, voeg de rijst toe en laat zachtjes koken gedurende zeker 25 minuten, totdat de rijst gaar is. Voeg de suiker toe en laat nog 3 minuten meekoken. Klop de eidooiers luchtig met de room en voeg dit toe aan de rijst. Laat afkoelen.

Rijsttaartjes : 1 vel bladerdeeg – rijstpap

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij ringen uit het bladerdeeg volgens de grootte van je bakvormen. Bekleed deze eerst met bakpapier, leg het bladerdeeg erin en druk goed aan in de randen. Prik het in met een vork. Schep een ruime hoeveelheid rijstpap op het bladerdeeg. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten.

Dulce de leche : 1 blik gecondenseerde gesuikerde melk

Zet het blik in een hoge pot gevuld met water, zodat het volledig onder water staat. Breng het water aan de kook en laat het blik zachtjes koken gedurende 2-3u. Open het blik pas wanneer het volledig is afgekoeld. Je bekomt een super lekkere caramelsaus, die je rijstpap een aparte super lekkere smaak geeft. Je kan de caramelsaus ook verwerken op de bodem van je appeltaart, je bananentaart, … Ze bewaart gemakkelijk enkele weken in de koelkast in een afgesloten glazen bokaal.

#rijstpap#rijsttaartjes#dulcedeleche#alleenvoordemensendiewegraagzien#aldecaelen#dublju